Det praktiske / Køb af killing hos CountryCat / Før og Efter Killingen flytter ind
 
 

Før og Efter Killingen flytter ind

Killinger er supersøde, men de bliver også voksne en dag - sådan ca. når de er ca. 9 måneder. Det er derfor en kort periode, de er killinger, husk det.
 
Killingen skal være mindst 12 uger, før de forlader deres mor og søskende.
Det er lovbefalet og efter min mening en rigtig god idé.
Kattemor er på det tidspunkt ved at 'færdiggøre' sine killinger, de har lært at jage og er normalt færdige med at die.

Når den lille killing kommer hjem, skal du bruge tid med den for at den skal lære dig og dit hjem at kende. Det foregår ved at du viser din kat dit hjem et rum ad gang. Den skal vide hvor kattebakken er, hvor dens mad står osv.

Men det behøver jo ikke at være en killing, du får. Der findes også mange dejlige, voksne katte. Fælles er for dem begger er at det kræver tid til at vænde sig til sit nye hjem.

Er der forskel på hankatte og hunkatte?

- Du kan få gener ved både hankatte og hunkatte, hvis du ikke neutraliserer dem.
  Du gør den ingen tjeneste ved at lade den beholde sin kønsdrift, hvis du da ikke
  skal bruge dem til avl.

- For det første vil hannerne strinte over hele huset, og det kan lugte fælt.
  Hunnerne kan også strinte og blive urenlige, og det vil du kunne se og mærke i dit     hjem.

- Men det er også meget mere humant for katten at lade den blive neutraliseret. De
  får det meget bedre, fordi de bevarer det glade, udadvendte og positive sind, nu da
  de ikke absolut skal ud at bruge deres kønsdrift.

Gode oplevelser er vigtige
En kat lærer ved at associere. Hver gang du giver din kat en god oplevelse, vil den lære, at den oplevelse er lig med noget godt. Hver dårlig oplevelse lærer din kat, at netop den oplevelse er lig med noget skræmmende. Det er vigtigt at vende en dårlig oplevelse hurtigt til en god oplevelse. Derfor er der en god idé at sørge for at køre i bilen, tage bussen, tage til andre mennesker og tage til dyrlægen og sørge for, at din kat oplever det som noget godt.

Vil du have en racekat, skal du være klar over, at det ikke kun er det nuttede udseende du køber, men også en personlighed. Nogle racer egner sig ikke til at være alene-katte, andre kræver meget opmærksomhed, andre igen egner sig ikke til at være i lejlighed osv. Alle katte har personlighed og særlige karaktertræk. De er dyr, der har behov: Fysiske, sociale og mentale. Bliver disse behov ikke dækket, opstår stress og adfærdsproblemer.

Lær katten sit navn
Det er bedst at få killingen/katten i en periode, hvor der ikke stress på, og hvor du har tid til den. At være efterladt 10 timer ad gangen er lang tid for et levende væsen, som er taget fra sin mor og søskende. Har du hus, og skal killingen/katten være udekat, anbefaler jeg, at du venter 3-4 uger, inden du lukker den ud første gang. Det er vigtigt, at katten er registreret med chip eller øremærke, før du lukker den ud.

Der findes to katteregistre (dansk-katteregister.dk og katteregister.dk) i Danmark.
Til begge registre skal du give de nyeste oplysninger om katten, så sikrer du bedst, at du får katten hjem igen, hvis den løber væk.

Jo mere du kender dig selv og ved noget om katten, dens krop og adfærd, dens behov og måder at stimulere den på, jo bedre kontakt vil du få og større glæde vil du opnå. Det samme gælder for katten.
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Merethe Jensen | Mosevej 20, Overlade, 9670 Løgstør - Danmark | Tlf.: +45 30 35 43 48 | countrycatdk@gmail.com