Det praktiske / Tidlig neutralisering

Tidlig neutralisering

Vi er flere og flere opdrætter, der neutraliserer vores killinger der bliver solgt som kælekatte, inden de flytter ud i deres nye hjem.

En af grundende er, at vi på den måde kan være med til at stoppe den overflod af uønskede killinger, der hvert år ender på diverse kattehjem, aflives eller i værste fald overlades til et usikker, kort og barsk liv som vildkat eller ender hos en kattehandler der avler samvittighedløs ene alene pga. penge.

Dette kunne jeg skrive meget mere om men prøv at læse her

Det er en skrøne, at tidligt neutraliserede dyr bliver mindre og underudviklede: væksthormonet sidder i hypofysen - altså i hjernen - og IKKE i testiklerne eller livmoder og æggeledere. Da kønshormoner lukker vækstlinjerne , vil det betyde, at neutraliseres katten INDEN den bliver kønsmoden, vil vækstlinjerne holdes åben i længere tid - altså vil det sige at katten bliver større. Dette er dog ingen garanti.

Når man neutraliserer sin kat, vil de primære kønstræk, såsom brede hankattekinder og et mere maskulint udseende, naturligvis blive mindre eller helt forsvinde, men det vil ske, hvad enten man neutraliserer katten når den er 12 uger eller 12 år.

Til gengæld slipper du for en fertil hankat, der strinter, glemmer at spise, fordi den har for travlt med højlydt at kalde på damer eller en fertil hunkat, der hver 3. uge bruger syv dage på frusterert jamren og kalden efter nabolages hankatte.

Når du får en allerede neutraliseret killing hjem, så kan du i ro og mag lære din nye ven at kende, uden at skulle tænke på tidsbestilling, besvær og bekymring i forbindelse med neutraliseringen.

Nogle syntes umiddelbart, at det er synd for så en lille killing at skulle neutraliseres så tidligt, men det er der ingen grund til.......En killing kommer sig meget hurtig oven på operationen og typisk oppe at lave ballade få timer efter indgrebet, hvor en voksen kat derimod kan være påvirket af narkosen et helt døgn.

Der er 2 udmærket attikler som jeg gerne vil henvise til:

Tidlig Neutralisering (Kattehandel) 

En Winn Feline Foundation Report om: Tidlig neutralisering af katte
forkortet af Diane Cruden, Ph.D - (frit oversat af Camilla Scharff) 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Merethe Jensen | Mosevej 20, Overlade, 9670 Løgstør - Danmark | Tlf.: +45 30 35 43 48 | countrycatdk@gmail.com